test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / WAKSİ MISIR NİŞASTASI VE ÖZELLİKLERİ.

modifiye nişasta ile ilgili görsel sonucu

WAKSİ MISIR NİŞASTASI 

Vaksi mısır nişastası, %99 oranında amilopektin içerir. Normal mısır nişastasında ise %26 amiloz, %74 amilopektin bulunmaktadır.Amilopektin yüksek moleküler ağırlığa sahip dallanmış yapıda nişastadır. Amiloz ise daha küçük ve dallanmamış (doğrusal) yapıdaki nişastadır. Yarı saydam, kohezif (yapışan) ve jel oluşturmayan bir yapıya sahiptir. Kompleks, uzun zincirli ve çok yüksek moleküler ağırlığa sahip olan vaksi mısır nişastası, şeker ve laktoz bulundurmayan bir karbonhidrattır. Vaksi mısır nişastasının yüksek moleküler ağırlığa sahip olması, diğer karbonhidratlara oranla sindirim sisteminden daha hızlı geçişini sağlar.



Vaksi mısır nişastası, vaksi mısırın yaş öğütme prosesinden geçmesi ile elde edilir.Vaksi mısır bitkisi 1909’da Çin’de keşfedilmiştir. Bitkinin kendine has birtakım özelliklerinin bulunmasından dolayı Amerikalı mısır yetiştiricileri vaksi mısırı uzun süre mısırda bulunan gizli genleri ortaya çıkarabilmek amacıyla kullanmıştır. 1922 yılında bir araştırmacı vaksi mısırın normal mısırın diğer bileşeni olan amiloza sahip olmadığını, sadece amilopektinden oluştuğunu keşfetmiştir. İkinci Dünya Savaşı sırasında tek amilopektin kaynağı olarak tapyoka kullanılıyordu, ancak Japonların Amerika kaynaklarına zarar vermesi ile birlikte, vaksi mısır amilopektin kaynağı olarak kullanılmaya başlandı.



Amilopektinin gıda ve tekstil sektörlerinde sıklıkla kullanılmasının yanı sıra, yapıştırıcı ve kağıt sektöründe de önemli bir yeri vardır.Normal mısır nişastasının stabilitesi iyi değildir ve ısıl işlem esnasında viskozitesi büyük oranda değişim göstermektedir. Vaksi mısır nişastasının amiloz içermemesinden dolayı yapışkanlığını koruyucu özelliği vardır ve bu özelliği ile kullanıldığı ürünlerin sıcaklık değişimlerinden etkilenmeyerek ürün yapısının korunmasını sağlar.


Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.



GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

ETİKETLER: WAKSİ MISIR NİŞASTASI NEDİR,WAKSİ MISIR NİŞASTASI NEREDE KULLANILIR,WAKSİ MISIR NİŞASTASI NEREDE BULUNUR,NEREDE SATILIR,WAKSİ MISIR NİŞASTASININ ÖZELLİKLERİ,WAKSİ MISIR NİŞASTASI ELDESİ,WAKSİ MISIR NİŞASTASI NASIL YAPILIR,WAKSİ MISIR NİŞASTASI HANGİ ÜRÜNLERDE KULLANILIR,WAKSİ MISIR NİŞASTASINDA AMİLOPEKTİN ORANI,AMİLOPEKTİN NEDİR,AMİLOZ MİKTARI,MISIR NİŞASTASI ÜRETİMİ,WAKSİ MISIR NİŞASTASI İMALATI.GLİKOZ NEDİR,GLİKOZ NASIL ELDE EDİLİR.NİŞASTA ENZİMLERİ,NİŞASTA ÜRETİMDE KULLANILAN ENZİMLER.

 



 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ