test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / SAKARİN..SAKKARİN..SODYUM SAKKARİN..MSDS..

sakarin ile ilgili görsel sonucu

SAKKARİN 

Sakkarin, 1879 yılında keşfedilen E954 kodlu yapay bir tatlandırıcıdır. Ana maddesi benzoik sülfinit olan sakkarinsükrozdan 300 kat daha tatlıdır, ancak gıda enerjisine sahip değildir. Özellikle yüksek konsantrasyonlarda alımında damakta acı ve metalik bir tat bırakır.İçerdiği tatlılığa rağmen, gıda enerjisine sahip olmaması da başlıca kullanım sebebidir. Şeker hastaları ve diyet yapanların tercihidir. Isıya karsı dayanıklıdır. Vücuttan herhangi bir sindirime maruz kalmadan atılır. Çözünürlük sorunundan dolayı sodyum tuzu halinde kullanılır. 



Diğer bir yapay tatlandırıcı olanaspartamdan farklı olarak sakkarinin ısıtıldığında, ortamda asit varlığı olsa dahi kararlı yapısı bozulmaz. Gıdanın diğer bileşenleri ile kimyasal reaksiyona girmez. Sakkarini diğer tatlandırıcılarla birlikte kullanmak, bu tatlandırıcıların zayıf yönlerini ortadan kaldırmak amacıyla uygulanabilir. Örneğin diyet sodada sakkarinin aspartam ile birlikte kullanımı, aspartamın kısa raf ömrünün olumsuz bir etken olmasını önler.



Sakkarinin insan sindirim sistemine henüz sindirilmeden karışması, diyabetik ürünlerde kullanımının ana sebebidir. Sakkarinin enerjiye sahip olmamasına rağmen tavşanlarda insülin salınımına sebebiyet verdiği gözlenmiştir. Bu durumun da sakkarinin tadından ileri geldiği düşünülmektedir.Asidik formda sakkarin suda çözünür değildir. Yapay tatlandırıcı olarak kullanılan formu sakkarinin sodyum tuzudur. Günlük sodyum alımını azaltmak isteyen tüketici grubunda ise kalsiyum tuzu da kullanılır. Oda sıcaklığında 0.67 g/ml çözünürlük değeri ile bu iki tuz da suda çözünürdür.

 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.



GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: SAKKARİN NEDİR,SAKKARİN NEREDE KULLANILIR,SAKKARİN ELDESİ,SAKARİNİN ÖZELLİKLERİ,SODYUM SAKKARİN MSDS,SAKKARİN GÜVENLİK BİLGİ FORMU,SAKKARİN HANGİ ÜRÜNLERDE KULLANILIR,GIDA KATKI MADDESİ,GIDA KATKILARI,GIDA TATLANDIRICISI,GIDA TATLANDIRICILARI,GIDA HAMMADDELERİ,GIDA HAMMADDESİ,GIDA KİMYASALLARI,DİABETİK ŞEKER,DİABETİK GIDA ÜRÜNLERİ,SAKKARİN NİÇİN KULLANILIR,SAKKARİN NEREDE BULUNUR,SAKARİN NEREDE SATILIR,SAKKARİNİN ÖZELLİKLERİ,SODYUM SAKKARİN KULLANIMI.

 

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ