test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / POTASYUM SÜLFAT GÜBRESİ FORMÜLÜ..POTASYUMLU GÜBRE YAPIMI..

POTASYUM SÜLFAT:

 %89-96 kadar potasyum sülfat ihtiva eden bu gübrenin bileşiminde %48-52 potas bulunur. Beyaz ince taneli bir tozdur. Tesiri çabuk ve devamlıdır. Hemen her toprak ve bitki için elverişlidir. Toprağa ekimden biraz önce veya ekimle birlikte verilir.

 

  POTASYUM-MAGNEZYUM SÜLFAT:

Bileşiminde %48-55 potasyum sülfat ve % 25-38 kadar MgSO4 bulunur. İhtiva ettiği potas miktarı % 26-30' dur. %40, 50, 60' lık potas tuzları ve potasyum klorid %60 - 63 K2O ihtiva eder. Ekimden iki hafta önce toprağa karıştırılmalıdır. Tütün sapları ve odun külleri potasça zengindir.
A-2) Karışık (Kompoze) Gübreler:
İki veya daha fazla besin maddesi ihtiva eden gübrelere karışık gübre denir. Karışık gübrelerin ihtiva ettiği besin maddeleri üç rakamın yan yana yazılması suretiyle ifade edilir. Ekseriye üç besin maddesini de ihtiva ederler. 15-5-8 gibi bunlardan mesela potas ihtiva etmiyorsa 15-5-0 yazılır. Memleketimiz toprakları genel olarak potasça zengin, fosforca fakirdir.

 

    Karışık Gübrelerin Başlıca Faydaları:


1) Daha iyi fiziksel vasıf gösterirler.
2) Besin maddeleri tarlanın her yerine aynı oranda verilmiş olur.
3) Her toprak ve bitki ihtiyacını karşılayacak oranda karışık gübre hazırlandığından çiftçinin işi kolaylaşmış
olur.
4) Nakliye, depolama ve tarlaya atma gibi masraflar az olur.

 

 

 

    ETİKETLER: POTASLI GÜBRE YAPIMI,POTASLI GÜBRE YAPILIŞI,POTASYUMLU GÜBRE NASIL YAPILIR,HAMMADDELER,HAMMADDESİ,HAMMADDELERİ,POTASYUM AĞIRLIKLI TOZ GÜBRE FORMÜLLERİ,POTASLI GÜBRE İÇERİĞİ NEDİR,İÇERİK,POTASYUMLU GÜBRE ÇEŞİTLERİ,POTASLI SIVI YAPRAK GÜBRE FORMÜLÜ,POTAS AĞIRLIKLI KOMPOZE GÜBRE ÜRETİMİ,İMALATI,POTASYUM MAGNEZYUM SÜLFAT NEDİR,POTASYUM MAGNEZYUM SÜLFAT GÜBRESİ,POTASYUM MAGNEZYUM SÜLFAT ÖZELLİKLERİ,POTASYUM MAGNEZYUM SÜLFAT NERELERDE KULLANILIR,NEDEN KULLANILIR,POTASYUM MAGNEZYUM SÜLFAT GÜBRESİ FAYDALARI,YARARLARI,POTASYUM SÜLFAT NEDİR,POTASYUM SÜLFAT GÜBRESİ NASIL YAPILIR,POTASYUM NİTRAT GÜBRESİ.
 

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ