test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / OTO DÖŞEMELERİNİN KORUNMASI - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ

Döşeme yüzeylerinin temizlenmesi ve koruma işlemleri otomobillerin iç mekânına ilk günkü temizliğini kazandırmak üzere hazırlanmış sistemlerdir. Araçlar kullanılmaya başladığı andan itibaren iç mekanı kullanım koşullarından veya çevre koşullarından etkilenerek kirlenir veya zarar görür. Bu sistemler sayesinde kirler temizlenir ve bakım yaparak malzeme kalitesini korurlar.         

 

Araçların içinde oluşan bakteri ve mikropların yok edilmesi, araçların çok daha temiz ve steril olarak kullanılması için 6 aylık periyotlarda detaylı iç temizliğinin yapılması gerekir. 

 

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

Araç içi bakımı yapılırken dikkat edilecek en önemli husus insan sağlığına olabilecek etkileridir.  Özellikle araç içinde kullanılan ürünler. Araç içi temizleyici, buğu önleyici, döşeme temizleyici, torpido spreyi gibi ürünler araç içinde kullanılan kimyasallar özellikle çocukların sağlığı açısından çok önemlidir ve alınırken çok dikkat edilmelidir. Ürünü alırken bunu anlamak içinde dikkat edilecek tek şey ürünün üzerinde TÜV - ISO 9000 logosunu aramaktır. Bu belgeyi almak için birçok zorlu aşama ve testten başarıyla geçmek gerekmektedir. Artık marketler de bile bu malzemelerin kolaylıkla ve ucuz olarak bulunabilmesi bu hususa daha fazla önem verilmesini gerektirmektedir.

 

KORUMA VE BAKIM MALZEMELERİ ÇEŞİTLERİ

Bu işlemler çeşitli şekillerde uygulanabilmektedir. Örneğin temizleme köpükleri, bakım losyonları, koruma sütleri, deri ve koltuk temizleyiciler ve koruyucular, leke çıkarıcılar olmak üzere çeşitli tipleri vardır. Ayrıca özel karışımlarla da temizlik ve koruma işlemleri yapılmaktadır.

 

Fakat piyasada bu işlemler böyle malzemeler alınmadan da yapılabilmektedir. Arapsabunu, deterjan, kosla sıvı ve sıcak su karıştırılarak temiz bir bezle veya üstübüyle döşeme yüzeyleri temizlenebilmektedir.    

 

Temizleyici Ve Koruyucuların Uygulamaları

1)Deri Temizleyici

Derilerin renklerini ve kokusunu tazeler. Deri üzerindeki kirleri ve yağları çıkarır. Her türlü deride kullanılır. Kullanmadan önce losyon iyice çalkalanır, deri bölümlere yumuşak bir bez ile yayılarak yüzey silinir.

 

2)Koltuk Temizleyici

Döşeme ve koltuk temizleyicidir. Araç içindeki halılarda, kumaşlarda, yer örtülerinde ki kirleri temizler, renklerini canlandırır ve  iz bırakmaz. Kullanmadan önce iyice çalkalanır. Kirli bölgelere sıkılır ve nemli bir sünger ile silinir. 10 dakika beklenilir ve tekrar sünger ile silinir.

 

3)Sıvı Güderi Sabunu

Güderi üzerindeki kirleri ve yağları kolaylıkla çıkarmaya yarar. Her türlü güderide kullanılır. 3 litre ılık suya 30 ml güderi sabunu döküp karıştırılır. Güderiyi içine yatırarak 15 dakika beklenir ve çıkartıp hafifçe sıkılır. Daha iyi sonuç alabilmek için bu işlemi birkaç kere tekrarlanır.

 

4)Koltuk Döşeme Leke Çıkarıcı

Çok yıpranmış boyalar ve boyanmış plastik yüzeyler üzerinde uygulanır. Bozuk boya tabakasını sökerek tazelenmiş parlak bir yüzey oluşturur. Boyayı uzun süre korur. Aşınmış boya kaplamalarını, sıyrıkları ve çizikleri düzeltir. Ciladan yüksek verim almak için gölgede kullanılması gereklidir. Krem şeklindeki pasta cilayı araç temizlendikten sonra üstübü veya pamuklu bir bezle araca bölüm bölüm sürülür. Temiz bir bezle bastırarak parlatılır.

 

5)Döşeme Halı Temizleme Köpüğü

Evde ve otomobildeki hem yağ hem de su bazlı lekeleri çıkarmak için kullanılan temizleme köpüğüdür. Bu köpük yün, naylon ve diğer sentetikler dahil; halı, döşeme, emniyet kemeri, iç tavan döşemesi, yer paspasları hatta vinil yüzeylerdeki lekeleri bile güvenle çıkaran bir üründür. Önce gevşek kirleri ve tozları almak için vakumla veya temiz emici bir bez ile temizlenir. Kullanmadan önce kutu iyice çalkalanır.  Köpüğü kirli yüzeye püskürterek bir sünger veya plastik fırça ile yüzeye yayılır. Kuruması beklenip kalan toz fırça veya vakum süpürgesiyle alınır. Çok kirli yüzeyler ek uygulama veya yumuşak bir fırça ile ovma gerektirebilir.

      

6) Koruma Sütü:

Gliserinle zenginleştirilmiştir. Deriyi temizler ve içerdiği güneş önleyiciler ile zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlar, doğal yağlar ile nemlendirir ve deriyi günlük kullanımın verdiği zararlardan korur. Şişe iyice çalkalanır. Temiz yumuşak ve boyasız bir bez üzerine dökülür, dairesel hareketlerle yüzeye yayılır. Bir iki dakika beklenilir sonra temiz ve yumuşak biz bezle parlatılır. Süet ve nubukta kullanılmaz.

 

Günümüzde araç iç bakımı bir sektör haline gelmiş ve büyük önem gösterilmeye başlanmıştır. Servislerde de araç iç bakımı yapılmaktadır. Genelde araç iç bakımı komple halde yapılmaktadır. Komple temizlikte önce otomobilin tüm içi, koltukları, halıları, paspasları ve bagajı çok güçlü vakumla süpürülür. Koltuklar, halılar ve paspaslar temizleyici maddeler ile temizlenir, sonra durulama-emme işleminden geçirilir. Bu işlemlerle, kumaşa ve halılara nüfuz etmiş kir ve lekeler temizlenir. Aynı işlemler bagaj içinde de uygulanır. Aracın tavanı özel maddelerle temizlenir. Döşemelerde, halılarda koku yapan kirler, özel koku giderici madde uygulanarak giderilir. Ön torpido, enstrüman panosu, direksiyon, kapı fitilleri, hava kanal ızgaraları, vites konsolu ve kapı döşemeleri temizlemeden geçirilir. Deri döşemeler temizlenir. Camlar içten ve dıştan temizlenir. Bu işlemlerde yukarıda bahsettiğimiz temizleme ve koruma malzemeleri kullanılır.

 
             

  

 ETİKETLER : OTO DÖŞEMESİ NASIL SİLİNİR,OTO DÖŞEMELERİ NASIL TEMİZLENİR,OTO DÖŞEMELERİNİN BAKIMI,OTO DÖŞEMELERİNDE KULLANILAN KİMYASALLARIN İMALATI,OTO TEMİZLEME DETERJANI YAPIMI,OTO BAKIM FORMÜLLERİ,OTO DÖŞEME BAKIM SPREYLERİ YAPIMI,OTO DÖŞEMELERİNİN TEMİZLENMESİ,OTO DÖŞEMELERİNDE DERİ TEMİZLEYİCİ MADDELER,DÖŞEME TEMİZLEME DETERJAN İMALATI - ÜRETİMİ,SÜET VEYA NUBUK TEMİZLEME DETERJANI.

                                                              HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ