test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / ORGANİK TARIM..ORGANİK GÜBRE..ÜRETİM FORMÜLLERİ..

Organik tarım, doğal dengeyi korumaya yönelik, insana ve çevreye dost, sentetik kimyasal ilaçlar ve gübrelerin kullanılmadığı, her aşaması kontrollü bir üretim şeklidir. Organik tarımda doğayı ve tarım alanlarını tahrip etmeden, insanlarda olumsuz etkilere neden olmayacak şekilde sebze, meyve, bitkisel ve hayvansal ürünler elde edilir.

Organik tarım sistemi çağdaş tarım teknolojisinin varlığını inkar etmez. Organik tarım hiçbir kimyasal ilaç ya da gübre kullanılmadan yapılan tarım anlamına da gelmez. Organik tarım, geleneksel tarım ile karşılaştırıldığında daha az tarımsal girdilerin kullanıldığı fakat daha çok biyolojik yoğunluğun yer aldığı alternatif bir tarım sistemidir.

 

Organik tarımı her ülke, hatta her bölge kendi koşullarına göre uygulamalıdır. Organik tarım her çiftçinin kendi olanaklarından en üst düzeyde yararlanmasını ve en az girdi kullanılmasını amaçlar. Tarımsal işletme kendi olanaklarıyla tarımsal etkinliklerini sürdürürken, toprağın yapısı ve sus tutma kapasitesinde iyileşme görülür.

Organik tarımda farklı bitkisel ve hayvansal ürünler için farklı üretim yöntemleri vardır. Tarımsal üretimde üretimle ilişkili tüm faktörler ve olaylar bir bütün halinde dikkate alınmalı ve organik üretim yapan tarım işletmesinin kendi kendine yeterliliği sağlanmalıdır.

Tarımsal üretimle beraber ortaya çıkan ve yakın çevreden sağlanan tüm hammaddelerin ve diğer işletme girdilerinin çevreyi tehdit eden her türlü etkisi azaltılmalı veya bunlardan tamamen vazgeçilmelidir.

 

 

Toprağın iyileştirilmesi ve içindeki organizmaların korunması, beslenmesi sağlanmalı, toprak sömürülmemeli, doğal verimlilik arttırılmalıdır. Bitkilerin hastalıklar ve zararlılara karşı direnci ek desteklemeler ile arttırılmalıdır. Bitki tür ve çeşitlerinin seçiminde, üretim yapılacak yerin organik koşulları ve bu koşullarda hastalıklara en az seviyede yakalanma olasılıkları dikkate alınmalıdır.

Organik tarımda bitki sağlığı açısından alınacak önlemler yanında, erken uyarı sistemlerinin kullanılması ve yararlı böceklerin teşvik edilmesi de bitki koruma kavramının önemli bir parçasıdır. Toprak yapısını iyileştirici ve humus miktarını arttırıcı önlemler ile beraber, toprağı koruyucu, enerji tasarrufu sağlayan, çalışılan yerin koşullarına uygun toprak işleme yöntemleri kullanılmalıdır.

İşletmedeki hayvanların sağlığının iyi, verimlilik kapasitesinin yüksek ve uzun ömürlü olması teşvik edilmelidir. Yetiştirilen hayvan sayısı, kullanılan arazinin büyüklüğüne uygun olmalıdır.

Bilindiği gibi tarımsal üretimde verim ve kalite arasında ters bir orantı vardır. Genel kural olarak ikisi arasında denge kurulmalıdır. Ancak organik tarımda bu denge oluşturulurken, verimdeki artışla birlikte ürün kalitesinde artış ihmal edilmemelidir.

Organik tarım yapan tarım işletmesinde başta petrol olmak üzere fosil yakıtlar ve diğer enerji kaynakları en fazla verimi sağlayacak düzeyde azami tasarruf kuralına uyularak kullanılmalıdır. Organik tarımda sentetik gübreler ve sentetik kimyasal ilaçlar, depoda koruyuculuğu arttıran ve hasattan sonra olgunlaşmayı teşvik eden sentetik kimyasal maddeler, bitki ve hayvan yetiştirmede hormonlar ve büyüme düzenleyici maddelerin kullanımı yasaklanmıştır.

Organik tarım girdi kullanılmadan yapılan bir tarım şekli değildir. Kullanılacak girdiler ilgili yönetmelikte belirtilen maddeler olmalı veya organik tarımda kullanma sertifikasına sahip ürünler olmalıdır. Organik tarım bir ürünün ekim veya dikiminden sonra hiçbir uygulama yapmadan, kendi haline terkedilmesi veya eskimiş bir işletmecilik şekline dönüş değildir. Organik tarımda üreticiler, modern tarım teknolojisinin sağladığı tüm imkanları organik tarım felsefesi ve belirtilen imkanlar doğrultusunda kullanmalıdır.

       

ETİKETLER: TOZ ORGANİK GÜBRE ÜRETİMİ,ORGANİK TOZ GÜBRE İMALATI,ORGANİK KATI GÜBRE FORMÜLELRİ,ORGANİK SIVI GÜBRE YAPILIŞI,ORGANİK SIVI GÜBRE HAZIRLAMA,TOZ ORGANİK GÜBRE İÇERİĞİ,ORGANİK KATI GÜBRE FORMÜLLERİ,ORGANİK PELET GÜBRE FORMÜLÜ,ORGANİK SIVI GÜBRE NASIL YAPILIR,ORGANİK SIVI GÜBRENİN YARARLARI,FAYDALARI.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ