test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / MALTOTRİOZ NEDİR..MALTOTRİOZ NERELERDE KULLANILIR.

maltotrioz ile ilgili görsel sonucu

MALTOTRİOZ 

Maltotrioz, 3 glikoz molekülünden oluşan bir trisakkarittir. Amiloz ve nişasta üzerinde alfa amilazaktivitesi ile kontrollü hidroliz yöntemiyle üretilir. Erime noktası 132-134ºC’ dir. Yüksek oksidasyon maddeleri ile birlikte kullanılmaz.Amiloz ve nişasta üzerinde alfa amilaz aktivitesi ile kontrollü hidroliz yöntemiyle üretimi yapılır. Günümüz gıda endüstrisinin temel bir hammaddesi olan glikoz şurupları, sanayide nişastanın kontrollü hidrolizi ile glikoz zincirinin belli noktalardan kırılması sonucunda daha basit şeker ünitelerine parçalanmasıyla elde edilir. Hidroliz sonucunda ise dekstrozmaltoz, maltotrioz elde edilir. Bu aşamada maltotriozun ayrıştırılması işlemi ile maltorioz eldesi sağlanır.Maltozun insan vücudundaki oluşumu, sindirim sonucu gerçekleşmektedir. Nişasta sindirimi ağızda başlar. Ağızdaki alfa amilaz etkisi ile nişastanın yıkımı başlar ve izomaltozmaltoz ve maltotrioz oluşur.


MALTOTRİOZUN KULLANIMI 

Bira üretiminde kullanılan en yaygın fermente şekerler maltoz (%50-60) , maltotrioz (%15-20) veglikoz (%10-15)'dur. Maltotrioz, maya hücrelerinin şeker kullanımı sıralamasında en sonda yer alır. Genellikle, bira şırasındaki glikozun yarısı maya tarafından kullanıldıktan sonra mayanın maltoz ve maltotrioz kullanımı başlar. Bu esnada da maltotrioz kullanımı maltoz kullanımına göre daha yavaş işlemektedir. Maltotriozun yavaş kullanılması sonucu olarak, son halini almış birada halen fermente şeker bulunması problemi ortaya çıkabilmektedir. Bu problem, bira üreticilerinin sıklıkla karşılaşabileceği bir sorundur ve biranın tadını olumsuz yönde etkiler. Fermantasyon sırasındaki maltotrioz metabolizması ve kullanım hızı, fermantasyon verimliliği ve ürün kalitesini etkileyen en önemli etkendir. Maltotriozun maya tarafından kullanım hızının düşük olmasının sebebi, maltotriozun maya hücre zarından geçişinin diğer fermente şekerlerin geçişine göre daha zor olduğudur. Araştırmalar, maltotrioz kullanımını artırmak amaçlı oksijenlendirme ve karıştırma işlemlerinin uygulanabileceğini göstermektedir. 



Maltotrioz, fermente şeker olarak tanımlandırılmasına rağmen S. cerevisiae türünün dışındaki birçok endüstriyel kullanımı olan maya türleri tarafından kullanılmamaktadır. Yapılan laboratuar araştırmaları sonucunda S. cerevisiae’nın maltotrioz besinini kullandığında, aynı konsantrasyonlardaki glikoz ve maltoz kullanımına göre daha yavaş büyüme kaydettiği ancak daha yüksek hücresel yoğunluğa ulaşabildiği gözlenmiştir.

 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


 

ETİKETLER: MALTOTRİOZ NEDİR,MALTOTRİOZ NEDEN KULLANILIR,MALTOTRİOZ NASIL ELDE EDİLİR,MALTOTRİOZ ÜRETİMİ,ÜRETİM,GIDA ÜRETİMİ,GIDA ÜRÜNLERİ,MALTOTRİOZ YAPIMI,YAPILIŞI,ELDESİ,MALTOTRİOZ İÇERİĞİ,İÇERİK,BİLEŞİMİ,MALTOTRİOZ NERELERDE KULLANILIR,NEREDE KULLANILIR,MALTOTRİOZ MSDS,GÜVENLİK BİLGİ FORMU,MALTOTRİOZ ÖZELLİKLERİ,MALTOTRİOZ FORMÜLÜ,KİMYASAL ÖZELLİKLERİ,MALTOTRİOZ KULLANIMI,GIDA KATKISI,GIDA KATKILARI,GIDA KİMYASALLARI,GIDA TATLANDIRICISI,GIDA TATLANDIRICILARI.




 

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ