test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / KSİLİTOL VE ÖZELLİKLERİ..GIDA TATLANDIRICILARI..

ksilitol ile ilgili görsel sonucu

KSİLİTOL 

Saf ksilitol şeker görünümde beyaz kristallerden oluşur. Gıda sektöründe karbonhidrat, yani daha dar kapsamlı tanımıyla polyol sınıfında yer alır.Ksilitol Alman ve Fransız kimyagerler tarafından 19. yüzyılın sonlarında bulunmuş ve gıda sektöründe 1960’da kullanılmaya başlanmıştır. O yıllardan bu zamana Rusya, Almanya ve Çin gibi birçok ülkenin diyabetik beslenme biçiminde sıklıkla kullanılan bir tatlandırıcıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nde gıda katkı maddesi ksilitolun özel diyet amacıyla kullanılması durumunda, limitsiz miktarda kullanılmasına izin verilmiştir.WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve FAO'nun bir kolu olan JECFA tarafından 1983’te ksilitol güvenli tatlandırıcı olarak kabul edilmiş ve bu zamana kadar kullanılmıştır.25 yılı aşkın süredir yapılan araştırmalara göre, ksilitol diş sağlığını negatif yönde etkilemeyen en iyi tatlandırıcıdır. Çünkü ksilitolun, diş çürüme riski yüksek ve düşük olan her iki deney gurubunda da, diş çürüme oranının azalttığı gözlenmiştir. Altı ulusal dişçi derneğinden resmi onay alan ksilitol, şekersiz sakızlar ve şekerlerde başlıca kullanılan tatlandırıcı olarak kabul edilmiştir.Ksilitol tam olarak şeker değildir. 



Sorbitolglikoz ya da fruktoz gibi diğer tatlandırıcılar 6 karbondan oluşurken, ksilitol 5 karbondan oluşur. Hemiselüloz hidrolize edilerek,kimyasal formülü C5H12Oolan D-Ksiloz üretilir. D-Ksiloz da hidrojenize edilerek ksilitol elde edilirKsilitol beyaz kristal şeklinde olup, nane gibi serinlik veren hoş bir tadı vardır. Ksilitolun alerjik bir etkisi yoktur. Ağzımızda bulunan birçok zararlı bakteri bu 5 karbonlu şekeri parçalayıp kullanamaz, bu sebeple ksilitol diş sağlığımızı kötü etkileyen olan bir tatlandırıcı değildir. 

Sorbitolden daha tatlı olmasının yanı sıra, sukroz kadar da enerji vericidir.
Besin maddelerini kullanarak vücudumuz her gün 4-15 grama kadar ksilitol tüketir. Bu yüzden insan metabolizması bu tatlandırıcıya yabancı değildir. Ksilitol doğada küçük miktarlar halinde bulunur. Genellikle meyvelerden (vişne, kiraz, çilek, vb), marul, mantar, sert ağaç ve mısır koçanı gibi organik maddelerden elde edilir. Bir fincan ahududu 1 gramdan daha az miktarda ksilitol içerir.Araştırmalara göre günde 5-10 gram ksilitol almak vücut için yeterlidir. Bu da günde 3-8 adet sakız çiğnemeye eş değerdir.Ksilitol normal şekerin kullanıldığım tüm alanlarda 1:1 oranında kullanılabilir.


Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: KSİLİTOL NEDİR,KSİLİTOL NEREDE KULLANILIR,KSİLİTOL HANGİ ALANLARDA KULLANILIR,KULLANIM ALANLARI,KSİLİTOL KULLANIMI,KSİLİTOL İÇERİĞİ,İÇERİK,BİLEŞİMİ,KSİLİTOL ELDESİ,YAPIMI,GIDA TATLANDIRICISI,GIDA TATLANDIRICI,GIDA KATKISI,GIDA KİMYASALLARI,GIDA KATKILARI,GIDA KATKI,KSİLİTOL MSDS,GÜVENLİK BİLGİ FORMU,KSİLİTOL ÖZELLİKLERİ,KSİLİTOL KİMYASAL ÖZELLİKLERİ,KİMYASAL FORMÜLÜ.
 

 

 
 


HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ