test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / BAKIR NEDİR VE KULLANILDIĞI ALANLAR

BAKIR VE ÖZELLİKLERİ :

Kimyasal bir eleman, Sembolü Cu atom ağırlığı 63,57, özgül ağırlığı 8,9 dür. Yumuşak, kırmızılı bir metaldir.Normal sıcaklarda değişmez, taze kesilmiş rengi açık kırmızıdır.

Tabiatta filiz halinde ve serbest olarak Kuzey amerika ve kanadada,
Güney Afrika'da, İspanya'da, Ural'da, Doğu Alpleri'nde ve memleketimizde bulunur. (Başlıca Ergani, Çoruh, Murgul, İnebolu'da). En çok filizlerinden elde edilir. Filizlerinden bilhassa bakır sülfür, en çok kullanılandır.

Bakır,
gerek fiziksel ve kimyasal gerekse teknik özellikleri yüzünden demirden sonra, en fazla kullanılan bir metaldir. Saf halde iken ısıyı ve elektriği iyi iletmesi, elektrik sanayiinde en çok kullanılan metal olmasını sağlamıştır. Yumuşak bir metal olması bakımından da (dövülebilir, levha ve tel haline getirilebilir) kolaylıkla şekil verilebilir.

Bakır,
aynı zamanda sanayide kullanılan çok önemli bazı alaşımların (tunç pirinç) da esasını meydana getirir.


 

 




ETİKETLER: BAKIR NEDİR,BAKIR,Cu,BAKIR NERELERDE KULLANILIR,BAKIR NASIL YAPILIR,BAKIR ELDESİ,BAKIR SÜLFAT,BAKIR SÜLFAT NERELERDE KULLANILIR,BAKIR MSDS,BAKIR BİLEŞİKLERİ,BAKIR TETRASÜLFAT,BAKIR HEPTAHİDRAT MSDS,BAKIR HANGİ ALANLARDA KULLANILIR.

                           HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ