test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / AMONYUM SÜLFAT (DİAMONYUM SÜLFAT) - hammaddeler ansiklopedisi

Görünümü               : İnce beyaz higroskopic granül veya kristal halde bulunur. Toz şekere benzer.

Kimyasal Adı          : Diamonyum SÜLFAT, sülfirik asitin diamonyum tuzu, şeker gübre

Kimyasal Formülü   : (NH4)2SO4

Özellikleri            : Amonyum SÜLFAT gübresi açık sarıdan griye degin değişen ve çoğunlukla beyaz, renkli olan kristal yapıda bir gübredir, Zaman zaman gübrenin içinde kahverengi, mavi, sarı ya da gri renkli kısımlar görülmektedir. Kimi zaman açık yeşil, açık mavi veya grimsi yeşil renkli de olabilir. % 21 azot,% 24 kükürt den oluşur.

Kullanım Alanları   :

  1. Tarımda gübre olarak kullanılır. Bitkilerin gelişmesi için gerekli azot ve kükürt ihtiyacını giderir. Asit özellikli bir gübre olduğu için nötr ve Kireçli (alkali) topraklarda kullanılır. Uzun yıllar sürekli olarak toprağa verilmesi halinde topraktaki asit miktarını arttırır. Bu nedenle Asitli topraklara verilmemelidir. Verilmek zorunda kalındığında ise bir miktar kireçle birlikte uygulanmalıdır. Amonyum Sülfat genellikle ekim sırasında verilir. Bu bitkilerin büyümelerini hızlandıran topraktaki fosforun bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlar. Ayrıca, bünyesinde kükürt bulunması nedeniyle bitkinin kükürt ihtiyacını da giderir. Çay, çeltik ve Tahıl tarımında kullanılır. Bu bitkilere ihtiyacından az amonyum SÜLFAT verilirse bitkinin gelişmesi zayıf olur.
  2. Böcek öldürücü, zararlı bitki öldürücü ve mantar öldürücü Su Bazlı Tarımsal spreylerde katkı maddesi olarak kullanılır.
  3. Amonyum tuzu hazırlanmasında kullanılır.
  4. Biyokimya da Amonyum SÜLFAT çökeltileri proteinlerin saflaştırılmasında yaygın bir metod olarak kullanılır.
  5. Gıda sektöründe katkı maddesi olarak kullanılır.
  6. Yangın önleyici kompozisyonlarda kullanılır. Yangın önleyici olarak malzemenin yanma sıcaklığını, ağırlık kaybı oranını düşürür ve kömür kalıntısı Üretiminin artmasına sebep olur.

 

  






 

             ETİKETLER :AMONYUM SÜLFAT NEDİR,AMONYUM SÜLFAT ÖZELLİKLERİ,AMONYUM SÜLFAT MSDS, AMONYUM SÜLFAT KİMYASAL FORMÜLÜ,AMONYUM SÜLFAT NEREDE KULLANILIR,AMONYUM SÜLFAT KULLANILDIĞI YERLER,AMONYUM SÜLFAT NASIL KULLANILIR,

                                                                 HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ