test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / ORGANİK GÜBRE NASIL YAPILIR..ORGANİK GÜBRE FORMÜLLERİ..

Organik gübre nerelerden elde edilebilir denildiği zaman akla ilk gelen çiftlik gübreleridir. Fakat bazı üreticilerimizin yaptığı gibi doğrudan çiftlik gübresi kullanımı istenilen neticeyi vermez veya çok zahmetli ve pahalı olarak sağlar. Ayrıca bazı hastalık unsurlarını ve yabancı ot tohumlarını içerme olasılığı yüksektir.

Tavuk, yem ile beraber aldığı Ca (Kalsiyum) yani kirecin bir kısmını kendisi kullanır. Örneğin yumurta kabuğunda. Büyük bir kısmını da gübre ile dışarı atar. Bu oran en azından %20 ve üzeridir. Az miktarda organik maddenin faydasına kanarak zamanla toprağımızı kireçlendiririz. Verimsizleştiririz.

Çiftlik gübreleri uzun süre açık alanda bulunması ve her hangi bir sterilizasyondan geçirilmediği için özellikle toprak mantarları hızla gelişir. Toprak altı mantarları dediğimiz a- fusarium b- pythium c- phitphthora d- rizoktonia olması gereken miktardan daha fazla bulunur. Sebze üreten çiftçilerimiz bu konunun farkındadırlar.

Fermente edilmemiş tavuk gübresi yüksek oranda amonyak içerdiği için bitkilerde yakıcı etki yapar. Diğer çiftlik gübrelerinde de benzer problemler olmaktadır. Toprağa organik madde vereceğiz derken bazı sorunlara davetiye çıkarmaktadır. Yabancı ot tohumlarının gübre ile taşınması önemli bir sorundur. Özellikle koyun gübresi çok fazla ot tohumu taşır.

Bazı yabancı ot tohumlarının dış kısmı mumludur. Kolay kolay su geçirmez; bu tip tohumların kendi kendisine çimlenmesi uzun yıllar alabilir. Oysa koyun yediği zaman koyunun işkembesinde bulunan asitler bu mum tabakasını eritir tohumun aynı yıl çimlenebilmesine imkan sağlar.

Tohum çevresinde gübre ve besin maddelerini kolayca bulacağı için kaplama tohum olarak tarlaya düşer ve kaplama tohum gibi iştahla çıkar. Tarlayı gübreleyeceğiz derken ot tohumu ekerek yabancı otla mücadele etmek zorunda kalabiliriz. Zaten gübreleme uzmanları direk çiftlik gübresi kullanmanın çok yanlış olduğunu belirtirler.

 

  Mutlaka fermentasyondan geçmesi ot tohumlarının öldürülmesi, hastalık etmenlerinden sterilize edilmesi, yanma sırasında besin değerinin muhafaza edilmesi ve organik madde miktarının artırılması şarttır.

Bunu çiftçimizin kendi başına yapması hemen hemen imkansızdır. Çifçinin çiftlik gübresini bilinçli olarak yakması neredeyse imkansızdır. Yakmaya uğraşsa bile bu işlemi yapacak fabrika ortamı olmadığı için yapacağı işlem gübreyi kurutmadan öteye geçemez.

 

        

ETİKETLER: ORGANİK GÜBRE NEREDE BULUNUR,ORGANİK GÜBRE ELDESİ,ORGANİK TOZ GÜBRE NASIL YAPILIR,ORGANİK SIVI GÜBRE FORMÜLLERİ,ORGANİK DAMLAMA GÜBRESİ ÜRETİMİ,İMALATI,ORGANİK GÜBRE YAPILIŞI,ÇİFTLİK GÜBRESİ,TAVUK GÜBRESİ,YARASA GÜBRESİ,GÜBRE TÜRLERİ,ORGANİK GÜBRE İÇERİĞİ,İÇERİK,ORGANİK GÜBRE NE ZAMAN KULLANILIR,NASIL KULLANILIR.

 

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ