test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / ORGANİK GÜBRE FORMÜLLERİ..ORGANİK GÜBRE ÖZELLİKLERİ..

ORGANİK GÜBRLERİN FAYDALARI NELEDİR

  • Organik gübreler bitkilerin gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlar. Aynı zamanda toprağın yapısını tarıma uygun hale getirir. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini düzenler.
  • Organik gübrenin toprağa verilmesi sonucu, toprağın su tutma kapasitesi artar, geçirgenliği olumlu yönde etkilenir.
  • Organik gübre suyun toprak yüzeyinden bağımsızca akmasına, buharlaşmasına ve tarıma elverişli toprakları taşıyıp götürmesine engel olur. Gübreleme ile toprağın tarlada tutulması, erezyon tehlikesine karşı tedbir olarak düşünülmelidir.
  • Organik gübrelerin uygulandığı topraklar daha kolay tava gelir ve işlenmesi kolaylaşır. İnce yapılı kumlu toprakların parça bağlılığını gevşetir, hava boşluklarını arttırır ve toprağa bitki gelişimi için uygun bir yapı kazandırır.
  • Organik gübrelerin nemli özelliklerinden biri de zengin mikroorganzma kaynağı olmasıdır. Toprakla karıştırılan ahır gübresi, topraktaki mikroorganizma sayısını ve etkinliğini arttırır. Biyolojik değişmelerin hızlandırılmasını sağlar.
  • Hayvanlar yedikleri yemlerdeki besin maddelerinin ancak %45’inden yararlanabilirler. Yemde bulunan bitki besin maddelerinin yarısından fazlası dışkı ile atılır.  Bu nedenle Organik gübreler içerdikleri besin maddelerinden dolayı, bitki içinde zengin bir besin kaynağıdır.

      

  BESİN MADDELERİ NEYE GÖRE DEĞİŞİR

Organik gübrelerin içerdiği bitki besin maddeleri, elde edildikleri hayvanın türüne göre farklılıklar gösterir. Tavuktan elde edilen kümes gübrelerinin besin maddesi kapsamı, sığır ve beygirden elde edilen gübrelere oranla daha yüksektir. Genç hayvanların gübreleri azot, fosfor, potasyum ve kalsiyum gibi bitki maddeleri açısından; yaşlı hayvanlardan elde edilen gübrelere göre daha düşüktür. Çünkü; genç hayvanlar, kemik ve kas yapılarını geliştirmek için besin maddeleri ile proteinlere daha fazla gerek duyarlar ve kullanırlar.

 

          ORGANİK GÜBRELERİN BİTKİLERE YARARLI OLMASI NELERE BAĞLIDIR

Organik gübre taze halde toprağa verilirse yüksek olan (C/N)  Karbon/Azot oranından dolayı bitki yararlanamaz.C/N  her durumda 30'ın altında olmalıdır.Aksi halde toprakta Kök/Bakteri rekabetine oluşur. Bu nedenle Organik gübrenin  fermantasyonu gerekir. C/N  her durumda 30'ın altında olmalıdır

Organik gübredeki Organik Madde ve Besin maddeleri kaybını önlemek için gübre tarlaya verilirken toprakla karıştırılmalıdır. Aksi halde, gübre toprak üstünde bekletilme süresine bağlı olarak değerinden çok şey kaybeder ve hem bitki köklerine ulaşması zorlaşır ve hem de topraktaki mikroorganizma faaliyetleri yeterince canlanamaz.

YEŞİL GÜBRE

Organik gübre girdilerinden biri de, yeşil gübredir. Yeşil gübre baklagil cinsi bitkilerden seçilir. Baklagiller havanın azotundan yararlanarak köklerinde azot depolayan ve toprağın azot bakımından zenginleşmesini sağlayan bitkilerdir.

  

 

        ETİKETLER: ORGANİK GÜBRE NEDİR,ORGANİK GÜBRE YAPIMI,ORGANİK TOZ GÜBRE FORMÜLLERİ,ORGANİK SIVI GÜBRE YAPIMI,ORGANİK GRANÜL GÜBRE NEDEN YAPILIR,ORGANİK JEL GÜBRE FORMÜLÜ,ORGANİK GÜBRE NERELERDE KULLANILIR,ORGANİK GÜBRE ÜRETİMİ,İMALATI,ORGANİK GÜBREDE NE VAR,ORGANİK GÜBRE İÇERİĞİ,İÇERİK,ORGANİK TOZ GÜBRE YAPILIŞI,ELDESİ,ORGANİK SIVI GÜBRE FORMÜL,FORMÜLASYONU,ORGANİK GÜBRE MSDS,ORGANİK GÜBRE YAPIMI.
 

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ