test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / MİNERAL GÜBRE FORMÜLLERİ..AZOTLU GÜBRE FORMÜLÜ

 

Mineral gübreler dediğimiz zaman DAP, Nitrat, Üre, Triple, Kompoze ve 21 sülfat gübrelerini anlarız. Örneğin; 21 Amonyum sülfat gübresi; %21 Amonyum sülfat içerir. Kalan %79'luk kısım kireç ve diğer kireç benzeri dolgu maddelerinden oluşur.

Nitratlar 26 ve 33; %74 ve %67 dolgu maddesi içerir. Bu dolgu maddeleri zamanla toprakta birikerek pulluk taban seviyesinin altında taşlaşmalara; işlenebilir pulluk seviyesinde toprağın bünyesinin bozulmasına buna bağlı olarak ta kumlaşmalara ve parçalanamayan küçük kesekler şekline dönüşür. Bu tip toprak bitki besin maddeleri olsa bile bitkinin alabileceği yapılara dönüştüremediği için verimsiz ve cimri topraklar olur. Bitkiye istediği takviyeyi veremez, gelişmeyi teşvik edemez.

Mineral gübrelerle toprağa organik gübre bir şey veremediğimiz için topraklarda organik madde seviyesi her yıl azalmakta ve bölgemizde toprakların organik madde kapsamı % 1' lerin altındadır. Oysa dünya ortalaması % 4, tarımda ileri ülkelerin topraklarında bu oran çok daha yüksektir. Azalan organik maddeye bağlı olarak bu toprakların su tutma özelliği azalmıştır, 3 sulama ile yetişen ürünler artık 5 - 6 sulama ile zor yetişir olmuştur.

Gübre kullanımı da aynı şekilde artış göstermektedir. 15 - 20 sene önce üre yakıcı bir gübre olarak bilinirdi. Hatta yakar diye, dönüme 1 torba üre atamaz yarıya bölerdik. Günümüzde 2 torba atıyoruz ama yakmıyor. Gübreden çalınmadığına göre değişen toprağın verimsizleşmesi - cimrileşmesi söz konusudur.

 


 

ETİKETLER: MİNERAL GÜBRE NEDİR,MİNERAL GÜBRE NASIL YAPILIR,MİNERAL GÜBRE ÜRETİMİ,İMALATI,MİNERAL GÜBRE ÇEŞİTLERİ,MİNERAL GÜBRE FORMÜLLERİ,MİNERAL GÜBRE NERELERDE KULLANLIR,MİNERAL GÜBRE NASIL KULLANILIR,NE ZAMAN KULLANILIR,MİNERAL GÜBRE NE İŞE YARAR,FAYDALARI,YARARLARI,NİTRAT AZOTU NEDİR,NİTRAT AZODU NEDEN KULLANILIR,NİTRAT AZOTLU GÜBRE FORMÜLLERİ,NİTRATLI GÜBRE YAPIMI,YAPILIŞI.


HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ