test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / MANGAN FOSFAT KAPLAMA - hammaddeler ansiklopedisi

MANGAN FOSFAT

 

Mangan Fosfat metal sanayinde demir ve çelik yüzeylere uygulanan bir kaplama çeşididir. Daldırma olarak kullanılan mangan fosfat öncesi, malzemenin her türlü kirlilikten ve pastan temizlenmiş olması gerekir. Yağı alınan, pası alınan metal aktivasyon banyosundan geçirilir ve ardından fosfatlanır. Mangan fosfat ile kaplanan malzeme koruyucu yağ banyosundan geçirilir. Koruyucu yağ parçayı hem pastan korur hem de mangan fosfatın özelliğinden dolayı uzun süreli kaydırıcılık sağlar. Mangan fosfat yağı uzun süre üzerinde tutacaktır.

Bu yüzden otomotiv sektöründe kullanılan dişliler, her türlü piston ve özellikle silah sanayinde kullanımı oldukça yaygındır. Mangan fosfatlanan parça yüksek basınç ve sıcaklıklardan en az şekilde etkilenir. Mangan fosfat ile kaplanmış metal koyu gri veya siyaha yakın bir renk alır. Kaplama kalınlığı 4 gr/m² den 20 gr/m² ye kadar çıkabilir. Kaplama kalınlığı her parça için farklı olur ve uygun kimyasal seçilerek uygulama yapılabilir. Mangan fosfat kaplama prosesinde dikkat edilecek parametreler şunlardır:

* Konsantrasyon

* Sıcaklık

* Toplam Asit

* Serbest Asit

* Süre

Banyo kuruluşları kimyasal ürüne göre %10 - 20 arası olabilir. Zamanla azalan konsantrasyon toplam asit yöntemi ile takip edilir. Uygun çalışma aralıklarının altına düşen toplam asit ekleme yapılarak yukarı çekilir. Toplam asit ile birlikte serbest asit miktarları da kontrol edilmelidir. Toplam / serbest asit oranındaki sapmalar gerekli müdahaleler ile düzeltilmelidir. Mangan fosfat uygulaması 70ºC - 98ºC arasındaki sıcaklıklarda yapılabilir. İşlem süresi ise 5 - 15 dakika arasında değişir.

ETİKETLER: MANGAN FOSFAT KAPLAMA NASIL YAPILIR, MANGAN FOSFAT KAPLAMA HAMMADDELERİ,MANGAN FOSFAT KAPLAMADA NE KULLANILIR,MANGAN FOSFAT KAPLAMA NASIL KULLANILIR,MANGAN FOSFATIN ÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ.


                                                         HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ