test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / İMALAT VE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

Kısaca başlangıç malzemesini ürüne dönüştürerek bir katma değer oluşturma eylemi olarak tanımlanan imalat, günümüzün modern yaklaşımı ile, ürün geliştirme, imalat sürecinin seçilmesi, süreçlerin yönetimi, taşıma ve dağıtım, sistem entegrasyonu ve müşteri desteği gibi birçok halkadan oluşan bir zincirdir. Genelde “imalat” terimi ile; uygun bir tesiste “döküm”, “kesme”, “plastik şekillendirme”, “kaynak” gibi işlemler vasıtasıyla malzemelerin ürünlere dönüşümü ile bağlantılı dar bir kapsam anlaşılmaktadır. Ancak günümüz işletmelerinde bu temel süreçlerden daha fazlası gerçekleştirildiğinden imalatın tanımı da oldukça genişlemiştir. İmalat dünyasında son 20-30 yılda önemli değişimler yaşanmaktadır. Ürün çeşitleri artmakta, imalatta kullanılan malzemeler çeşitlenmekte, tüketicilerin kalite ve güvenilirlik beklentileri yükselmektedir. Ayrıca aynı mamul için tüketicilere farklı alternatifler sunulduğundan tıpa tıp benzer ürünlerin imal sayısı azalmaktadır. Bu gelişmeler imalat yöntemlerini ve sistemlerini etkilemekte, seçilen malzemeyi, beklenilen kalitede, kabul edilebilir fiyat ve gerekli zaman içinde işlemden geçirebilen uygun imalat işlem, sistem ve süreçlerinin ortaya konulmasını gerektirmektedir.

Artık imalatın malzeme, para, zaman, mekan, işgücü gereksinimi ve çevre kirliliğini en azda tutarak, planlı ve en verimli şekilde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak ancak iyi tasarlanmış imalat işlem, sistem ve süreçleri ile mümkündür. Yeni teknolojilerin gelişmesi, bilgisayarla bütünleşik imalat sistemlerinin yaygınlaşması, robot kullanımı, yeni malzeme ve imal usullerinin geliştirilmesi, imalat planlama sistemlerinin sürekli yenilenmesi, bu bilgiler konusunda donanımlı imalat mühendislerinin günümüz teknolojik şartlarında gerekliliğini ortaya koymaktadır.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ genelde işlem ve süreç tasarımı ile uğraşırlar. Bu amaçla  takımlar, imalat süreçleri, makine ve ekipman, kontrol stratejileri geliştirerek bu imkan ve sistemleri entegre ederek rekabet edebilir maliyette ve belirli bir kaliteye sahip ürünler elde etmeye çalışırlar. Verimliliği artırmak, kaliteyi geliştirmek ve maliyetleri düşürmek için yapılan modern uygulamalara örnek olarak bilgisayar destekli tasarım, robotik, sayısal süreç kontrol ve bilgisayarla tümleşik imalat sistemleri gibi yeni teknolojiler gösterilebilir. 

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ bir ürünün tasarımından başlayarak ürün ortaya çıkana kadar geçirdiği evrelerin tümünde görev alabilir. Endüstri mühendisi imalatı kolaylaştırmalı, günün teknolojisinin önüne geçerek kaliteyi arttırmalıdır. İmalat mühendisinden tasarım olarak önüne gelen parçanın imalatını gerçekleştirirken elindeki imkanlara göre imalatını şekillendirebilmesi ve imalata uygunluk bakımından tasarımcı ile diyalog kurabilmesi beklenir. 

Günümüz Türkiye’sinde imalat sektörünün istenen düzeye ulaşabilmesi için birçok sektörde bu sürecleri tasarlayabilecek ve uygulayabilecek endüstri mühendislerine ihtiyaç vardır. Endüstri mühendisleri imalat sistemlerinin tasarımı ve gerçekleştirilmesi yanında, ürün geliştirme, kalite kontrol ve üretim bölümlerinde çalışabilir, tüm üretim bölümlerinin idaresinde görev alabilir veya kısa bir çalışma döneminden sonra yönetim kademelerine aday olabilirler.

ETİKETLER : ENDÜSTRİ MÜHENDİSİNİN GÖREVİ,ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA ALANLARI,ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ NEDİR,İMALAT SEKTÖRÜNDE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNİN YERİ,ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ NEDİR.

                                                                  
  HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ