test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / LEONARDİT KULLANIMI - hammaddeler ansiklopedisi

L E O N A R D İ T    F A Y D A L A R I

Verimi arttırır. Ürünlerde erkencilik sağlar. Ürün kalitesini arttırır. Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar. Toprağın su geçirgenliğini arttırır. Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır. Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler. Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur. Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar. Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar. Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.


 Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür. Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir. Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar. Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır. Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar. Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır.


 Nitrat yıkanmasını minimuma indirir. Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar. Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar. Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler. Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir. Bitki bünyesindeki vitamin miktarının artmasını sağlar. Organik ürün yetiştirmenizi sağlar. Ürünü kullananlar sertifikasyon firmalarından organik belgesi almışlardır. Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

                                                                                  

  

ETİKETLER : LEONARDİT NE ZAMAN KULLANILIR, LEONARDİT NASIL KULLANILIR, LEONARDİT VE TARIM, LEONARDİT VE HUMİK ASİT, LEONARDİT VE FULVİK ASİT, LEONARDİTTE NE KADAR HUMİK ASİT VAR, LEONARDİTTE NE KADAR FULVİK ASİT VAR, LEONARDİT VE VERİMLİLİK, LEONARDİTİN TARIMDA ÖNEMİ, LEONARDİTTİ TANIYALIM. LEONARDİT YATAKLARI, TÜRKİYEDE LEONARDİT KULLANIMI, GRANÜL LEONARDİT, TOZ LEONARDİT, SIVI LEONARDİT(HUMİK ASİT), LEONARDİTİN İŞLENMESİ, LEONARDİTİN HUMİK ASİTE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ.

                                                             HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ