MAKALELER / KOZMETİKTE KULLANILAN BİTKİSEL YAĞLAR

BİTKİSEL YAĞLAR

Bitkisel yağlar kozmetik karışımların formülasyonlarındaki temel bileşenlerdir.

Genellikle tohum ve meyvalarda, ayrıca kök, yaprak ve saplarda bulunurlar ve iki farklı yöntemle elde edilirler.

Soğuk presleme – Yağın , içinde bulunduğu kısımdan ayrılması için, yüksek basınç uygulanarak, presleme yöntemi ile yapılır.

Çözücü kullanarak – Bu prosedürde, meyvenin etli parçacıkları , belirli bir zaman aralığında, kurutularak veya kurutulmaksızın, en uygun solvente transfer edilir. Bu şekilde temel bileşenleri alınır.

Bitkisel yağların koruyucu, yağlandırıcı ve geri yağlandırıcı özellikleri, bunları hemen her çeşit ürün için değerli hale getirir.

Bitkisel yağları kozmetik formülasyonlar için ilginç hale getiren özellikler :

- Sabunlaşan kısımdaki aktif maddeler ( doymamış yağ asiti )

- Sabunlaşmayan kısımdaki aktif maddeler ( yağda çözünen vitaminler , phytosterol’ler )

Bitkisel yağlar, geri yağlandırma ve yağlandırma etkilerinin yanında, ‘stratum corneum’un gelişmesine yardımcı olur.

                                                                                       HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

ETİKETLER : BİTKİSEL YAĞLARIN ÖZELLİKLERİ,SABUNLAŞMADA BİTKİSEL YAĞLAR,SABUNDA KULLANILAN BİTKİSEL YAĞLAR,BİTKİSEL YAĞLARIN ÖZELLİKLERİ,BİTKİSEL YAĞLARIN ELDESİ,BİTKİSEL YAĞLARIN YAPIMI, PRES YÖNTEMİ İLE ELDE EDİLEN BİTKİSEL YAĞLAR,PRESLE YAPILAN BİTKİSEL YAĞLAR,BİTKİSEL YAĞLAR PRESLE NASIL ELDE EDİLİR,ÇÖZÜCÜ İLE ELDE EDİLEN BİTKİSEL YAĞLAR,BİTKİSEL YAĞLAR İMALATINDA ÇÖZÜCÜ YÖNTEM,SOLVENT YARDIMI İLE BİTKİSEL YAĞ İMALATI, BİTKİSEL YAĞLAR KOZMETİKTE NASIL KULLANILIR,BİTKİSEL YAĞLAR VE KOZMETİK,BİTKİSEL YAĞLAR KOZMETİKTE NASIL KULLANILIR, BİTKİSEL YAĞLARIN FAYDALARI.

                                                                                            HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ