test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / KOZMETİK PİGMENTLER..PİGMENT ÇEŞİTLERİ...ÖZELLİKLERİ..

ANORGANİK PİGMENTLERAluminyum oksit, aluminyum hidroksit, aluminyum silikat, baryum sulfat, bentonit, kalsiyum karbonat, kalsiyum silikat,demir hidroksit, kaolin, kieselgel, magnezyum aluminyum silikat, magnezyum oksit, magnezyum stearat, magnezyum tri silikat, talk, titan dioksit, ultramarin (mavi, yeşil, kırmızı, menekşe) çinko stearat, çinko oksit. 
 
ORGANİK PİGMENTLERKarmen, karotinoidler, klorofil bakır kompleksi, karamel, nişasta ve sentetik pigmentlerdir.
 
SENTETİK PİGMENTLERSentetik pigmentler indigoid, ksanten, azo, nitro, trifenilmetan, kinolin ve antrakinon grup olmak üzere 6 gruba ayrılırlar.
·          İstenen renk tonunun sağlanması için partikül iriliği büyük önem taşır.
·         Renklendirici maddenin kararlılığı, renk şiddeti ve kalıcılığı spektral yöntemlerle incelenir.
·         Kozmetik preparatlarda kullanılabilecek boya maddelerinin konsantrasyon sınırları her ülkenin kendi kozmetik yönetmeliklerinde yer almaktadır.

 
 
Kozmetik yapımcılarının boyaları kullanırken dikkat edecekleri noktalar, özellikleri, çözünürlükleri, pH’ları, deri ve saça ilgileri ve toksisiteleridir. İçinde kulanılacağı preparata göre, boya, su, alkol ve yağda (eğer emülsiyonlarda kullanılıyorsa) dış fazda çözünebilmelidir. Bazı boyalar sadece asit ortamda, bazı boyalar da bazik ortamda çözünürler. Bazıları sadece belirli bir pH aralığında istenen tonu verirler.

Kozmetik preparatlarda kullanılan boyaların kullanılacakları şekle göre, deriye ve saça adhezyonu istenilen (saç boyaları) veya istenmeyen (sabunlar) bir özelliktir. Suda çözünen boyaların deriye adhezyonu daha fazla, yağda çözünen boyaların deriye adhezyonu daha azdır. Kozmetik preparatlarda kullanılmalarına izin verilen boyaların dahi bir zararsızlık derecesi vardır. ABD yasaları renklendiren maddelerini üç sınıfa ayırmıştır. Bütün besin maddeleri, kozmetik preparatlar ve ilaçlarda kullanılanlar (F.D.ve C), yalnız kozmetik ve ilaçlarda kullanılabilecek olan boyalar (D ve C) yalnız haricen uygulanacak ilaçlarda ve dudak gibi mukoza membranına sürülmeyecek kozmetik preparatlarda kullanılacak olanllar ise (Ext. D ve C) olarak adlandırılmışlardır. ABD yasalarına göre göz çevresine kullanılacak boyaların hiçbiri kömür katranı kökenli olmamalıdır. Bunun yanı sıra boyadaki As, Pb gibi ağır metaller ve diğer kirliliklerin maksimum konsantrasyonu verilmiştir.

ETİKETLER: KOZMETİK BOYALARI,PİGMENTLER,PİGMENT,ORGANİK PİGMENT NEDİR,KOZMETİK PİGMENT KULLANIMI,İNORGANİK PİGMENT NEREE KULLANILIR,SENTETİK PİGMENTLER,SENTETİK PİGMENT KULLANIMI, SENTETİK PİGMENT YAPIMI,PİGMENT MSDS.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ