test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / K VİTAMİNİ..ÖZELLİKLERİ..KULLANIMI..YARARLARI..

K VİTAMİNİ 

Asıl adı naftakinon olan K vitamini, doğada K-1 ve K-2 olarak iki şekilde bulunur. K-1 vitaminin, filokinon ve fitomenadion halinde iki formu vardır ve bitkilerde bulunur. K-2 ise birçok çeşidi bulunan, vücuttaki bazı bakteriler tarafından da üretilen bir menakinon bileşenidir. Ayrıca suni yollarla K-3 vitamini de sentezlenir ve bu vitamin doğal olanlardan 2 kat daha güçlüdür.



Yağda eriyen ve ısıya dayanıklı olan bir vitamindir. Fazla E vitamini alımı ve bazı antibiyotikler, K vitamini üretimini ve emilimini bozar.Karaciğer, peynir, tereyağı, marul, lahana gibi besinler doğal K vitamini kaynaklarıdır. Yeşil çay bu vitamin için en zengin besinlerden biriyken, siyah çayda K vitamini yoktur. Çiçek yağı, patates, ekmek gibi besinlerde yok denebilecek kadar azdır. Lahana, karnabahar, çedar peyniri, yulaf, soya fasulyesi, ıspanak ve şalgam da önemli K vitami kaynaklarındandır.1929'da Henrik Dam tarafından tavuklar üzerinde yapılan bir deney gösterdi ki, kolesterol diyeti yaptırılan tavukların kanamaya başlaması üzerine, tekrar kolestrol verilmesi tek başına kanamayı durdurmaya yetmemiştir. Kanamanın durması için, daha sonra K vitamini adını alacak,başka bir maddeye daha ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. Edward Adelbert Doisy daha sonra bu konuyla ilgili birçok araştırma yapmış ve Henrik Dam ile beraber labaratuarda K vitamini sentezleyerek 1943'de Nobel Ödülü’nü kazanmışlardır.

K VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ 

Günlük gereksinim diye bir miktar söz konusu değildir ve vücutta önemli miktarlarda depolanmaz. Çünkü normal durumlarda insan vücudunda bir kanama olmaz ve kanama olan durumlarda ihtiyaç miktarı ortaya çıkar. K vitamini eksikliğinde, kanama eğilimi artmakta ve pıhtılaşma süresi uzamaktadır. Eksikliği yetersiz beslenme ile nadiren ortaya çıkmakta ve daha çok yeni doğan bebeklerde çok steril beslenmeden ve gerekli bakterilerin mevcut olmamasından kaynaklanmaktadır. Yeni doğmuş bebeklerde bu nedenle göbek kanamasını durdurmak için K vitamini iğnesi yapmak gereklidir. Daha sonra, bağırsaklarda bakteriler bulunmaya başlar ve sorun kendiliğinden giderilir.Antibiyotikler, bağırsakta K vitamini üreten bakterilerin ölümüne yol açar. Aynı zamanda, salisat içeren ilaçlar da K vitaminine ters etki göstererek, vitaminin eksikliğine yol açarlar.

 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: K VİTAMİNİ NEDİR,K VİTAMİNE NEDEN KULLANILIR,D VİTAMİNİN YARARLARI,YARARI,K VİTAMİNİN FAYDASI,FAYDALARI,K VİTAMİNİN ÖZELLİKLERİ,K VİTAMİNİ HANGİ GIDADA BULUNUR,HANGİ SEBZELERDE BULUNUR.K VİTAMİNİ TAKVİYESİ NEDEN YAPILIR,K VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ,K VİTAMİNİ FAZLALIĞI,

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ