test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / AKRİLİK ASTAR FORMÜLÜ..AKRİLİK ASTAR KULLANIMI..

 
 

Akrilik esaslı, kullanıma hazır iç ve dış cephe astarıdır. Temiz yüzeylere kuvvetle yapışarak müteakip uygulamalar için yüksek aderans yüzeyi oluşturur. İç ve dış kullanıma uygundur, su bazlıdır, solvent içermez, kokusuzdur. Kullanıma hazırdır, yüksek uygulama metrajına sahiptir. Su geçirimsiz, fakat su buharı geçirgendir, rutubet oluşumuna engel olur. Uygulama yüzeyinin emiciliğini dengeleyerek müteakip kaplamanın homojen şekilde kurumasına imkan sağlar, renk tonlamalarına ve parlaklık farklarının oluşumuna engel olur.

Özellikler :

  • Yüksek aderans sağlar
  • Yüzey emiciliğini dengeler
  • Su geçirimsizdir
  • Su buharı geçirgenliği yüksektir
  • Kaplama verimi yüksektir
  • Kolay uygulanır
  • Renk tonlamalarını engeller

Yüzey hazırlığı : Yüzeyler kuru, temiz, sağlam, taşıyıcı ve serbest parçacıklardan arındırılmış olmalıdır.   Yağ, gres, kir, çimento şerbeti, pas, kalıp yağı, tuz kusması gibi aderansı azaltacak tabakalar uygulamadan önce tam olarak temizlenmelidir. Gerekli görülen alanlarda kumlama ve zımparalama işlemleri ile yüzey pürüzlendirilmelidir. Negatif taraftan su veya tuz kusması gözlenen yüzeylere uygulama yapılmamalıdır. Uygulama yapılacak yüzeyler çukur, kırık, segregasyon, kalıp hatası, çatlak içermemeli, düzgün olmalı ve tozumamalıdır. Bu tür hatalar uygulamadan önce tamir harcı ile düzeltilmelidir. Taşıyıcı olmayan, tozuyan veya ufalanan mineral esaslı yüzeyler uygulamadan önce Astar ile emprenye edilerek sağlamlaştırılmalıdır.

Karışımın hazırlanması : Akrilik Astar kullanıma hazırdır. Yabancı madde, dolgu maddesi, çimento ve benzerlerini eklemeyiniz. Kullanımdan önce homojen kıvama gelene kadar ağır devirli motorlu karıştırıcı ile karıştırınız. Gerekli görülen durumlarda % 20 aşmamak kaydı ile temiz su ile inceltilebilir.  

Akrilik Astar uygulanması : Akrilik Astar fırça, rulo veya uygun püskürtme ekipmanı  ile uygulanır. Tam kuruma beklendikten sonra kaplama uygulamasına devam edilir.  
 

Dikkat edilecek hususlar :

  • Uygulama yapılan yüzeyler kuruyana kadar yağmur, su ve dondan korunmalıdır.
  • Uygulama +50C ve +300C arasında yapılmalı, aşırı sıcak ve rüzgarlı ortamlarda yapılan uygulamalarda gerekli önlemler alınmalıdır.
  • Islak veya donmuş yüzeylere uygulama yapılmamalıdır.

Kullanılan Aletler : Fırça , rulo veya boya tabancası.

 

              

ETİKETLER : AKRİLİK ASTAR NEDİR,AKRİLİK ASTAR HAKKINDA BİLGİ,AKRİLİK ASTAR NE DEMEK,AKRİLİK NE DEMEK,AKRİLİK NEDİR,AKRİLİK FORMÜLÜ,AKRİLİK FORMÜLASYONU,AKRİLİK FORMÜLÜ,AKRİLİK ASTAR NEREDE KULLANILIR,AKRİLİK ASTAR NERELERDE KULLANILIR,AKRİLİK ASTAR NASIL YAPILIR,AKRİLİK ASTAR NEDEN YAPILIR,AKRİLİK ASTAR FORMÜLASYONU,AKRİLİK ASTAR FORMÜLLERİ,AKRİLİK ASTAR FORMÜLÜ,AKRİLİK ASTAR REÇETESİ,AKRİLİK ASTAR ÜRETİM METOTLARI,AKRİLİK ASTAR YAPIMI,AKRİLİK ASTAR ELDESİ,AKRİLİK ASTAR İMALATI,AKRİLİK ASTAR ÜRETİMİ,AKRİLİK ASTAR TERKİBİ.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ